vrijdag 26 augustus 2011

Een veld met lavendel bij het Franse Sénanque


In de Provence
Als iemand van lavendel houdt, zal deze afbeelding hem/haar beslist genoegen doen. Als iemand niet van de geur van lavendel houdt, maar wel van de kleur ervan, zal dat tevens het geval zijn.
Deze kleurenets, getiteld Lavendel bei Sénanque, maakt deel uit van een serie getiteld Provence I van de in de Bondsrepubliek Duitsland levende en werkende beeldend kunstenaar Heinz Wallisch (geboren 1942).
Deze kleurenets stamt uit 1992, is vervaardigd in een oplage van tachtig exemplaren, op het formaat 34,5 x 23,6 cm. (Drie platen, Strichätzung, Aquatinta.)
Voor een andere kleurenets uit diezelfde reeks verwijzen we u naar de aan deze site gelieerde website Rond beeldende kunsten, voor een bijdrage van heden, van dezelfde kunstenaar, uit dezelfde reeks.
Uit de serie Nachdenkliches I, eveneens van Heinz Wallisch, ziet u een kleurenets in een artikel, eveneens van heden, op de site Cultuurtempel, de moedersite van deze BK-website. 

1 opmerking:

Rita Koolstra zei

Schitterend lavendelveld. Ik heb de foto op een artikel van mij op Kunst&Marketing geplaatst. (wordt 3 febr. geplaatst, als je het niet goed vind, kan ik hem er nog van afhalen.

Met vriendelijke groeten,

Rita Koolstra