maandag 12 januari 2009

Zeven internationale fotografen exposeren ruim zes weken in Fotogalerie Noorderlicht, Groningen

Kleurrijk gezelschap
In Fotogalerie Noorderlicht te Groningen, gevestigd aan het Akerkhof 12 (Zuidzijde) in de stad Groningen exposeren zeven internationale fotografen (zes nationaliteiten, want twee uit België) iets onder het motto Popview 2009, meer dan zes weken: van donderdag 15 januari tot en met zondag 1 maart. De openingshandeling zal om 17:00 uur van de eerstgenoemde dag worden verricht door de popfotografe Jill Furmanovsky die tevens directrice van Poparchive in Londen is.
De aanwezigheid op dat tijdstip van de zeven exposanten wordt als vaststaand aangenomen.


Het is de tweede keer dat de foto-expositie Popview wordt gehouden. Dat is een Europees platform voor popfotografie, die jonge fotografen met een leeftijd van onder de 35 jaar de kans biedt om zich buiten hun dagelijkse werk voor media om te profileren. Tijdens het Eurosonic Festival dat weer door een enorme hoeveelheid bands en bezoekers zal worden aangedaan, biedt Noorderlicht een prachtige kans aan deze fotografen te laten zien wat ze in huis hebben.
Mede gezien de grote belangstelling tijdens dat inmiddels internationaal vermaarde popfestival in Groningen, is de Fotogalerie Noorderlicht op donderdag 15 en vrijdag 16 januari — in tegenstelling tot de gebruikelijke openingstijden — tot middernacht toegankelijk.
Dan worden er, in samenwerking met de Academie voor Popcultuur, optredens georganiseerd.
Donderdag kunt u vanaf 19:00 uur luisteren naar FlorianWolff en om 21:00 uur naar Believe it is a Doubt. Vrijdagavond staat om 19:00 uur Rolodex op de rol, en om 21:00 uur Tommy Ebben.
Meer info is ongetwijfeld te vinden op de website van Fotogalerie Noorderlicht.
Zie tevens het artikel over de expo Rockfotografie, eveneens in Fotogalerie Noorderlicht, op onze zustersite Cultuur in Groningen en omgeving.
__________
Foto: © Danny North.

Geen opmerkingen: