zaterdag 13 maart 2010

Galerie MooiMan: acht weken Getekend Realisme

Op zondag 14 maart wordt om 16:00 uur de driepersoons-expositie Getekend Realisme geopend in Galerie MooiMan te Groningen. Voor de tweede keer is daarin binnen dat relatieve 'mannengebeuren' werk van een vrouw te bewonderen, die ook nog eens nadrukkelijk op de actualiteit inspringt met een uitbeelding van één der vele schandalen waaronder 'de katoholieke kerk' nog altijd gebukt gaat. En met het bezet houden van het meubelstuk met de ridicule betiteling heilige stoel door een in de duistere middeleeuwen dolende foute Duitser — wellicht mede als theoretische poging tot het tegenstreven van de onzalige zaken die daarop in de loop der eeuwen zijn bekokstoofd — zal er niet veel van het bitter noodzakelijke aan veranderingen — lees: modernisering en opening — plaatsgrijpen.


Marianne Hofstee is die vrouw tussen twee mannelijke collega's: Rob Raats en René Kuipers.

René Kuipers is binnen de galerie in kwestie inmiddels een oudgediende. Voor op deze site afgebeeld werk van hem kunt u hier een kijkje nemen. 
De tentoonstelling, die tot en met 9 mei duurt en op de voor MooiMan gebruikelijke vaste tijden en volgens afspraak is te bezichtingen, is vanaf 15:00 uur die middag al vooraf te bezichtigen.

Geen opmerkingen: