woensdag 16 april 2008

Foto-expositie Songs and Scenes van Jeroen Boerema bij Fotogalerie Lichtzone in Groningen


Hallelujah
Dit is één van de twintig foto's van Jeroen Boerema, die tezamen de expositie Songs and Scenes vormen, welke tot en met 26 april in Fotogalerie Lichtzone te Groningen kunnen worden bezichtigd. Vijf dagen per week. Meer bijzonderheden over de galerie en de fotograaf zijn te vinden in een bijdrage van zaterdag 12 april op onze zustersite Cultuur in Groningen en omgeving. In die korte beschouwing zijn ook nog drie van de andere foto's opgenomen.
Jeroen Boerema is in 1980 geboren en heeft naam gemaakt met onder meer de expositie Sous l'éclat des lampes, welke in januari 2006 eveneens in Galerie Lichtzone te zien is geweest, en daarna doorreisde naar het Gemeentehuis van Franeker, vervolgens naar Rotterdam en nog andere plaatsen. Het boek met de bijbehorende teksten is nog bij Lichtzone te koop.


Geïnspireerd op mensen en muziektheater
De foto's van de huidige expositie in Lichtzone zijn geïnspireerd op de gezongen nummers van het theaterprogramma dat dezelfde titel draagt: Songs and Scenes, dat op 18 april in het Conservatorium te Groningen zal worden gepresenteerd. Het zijn sfeerfoto's, associatief geïnspireerde dan wel geïnterpreteerde afbeeldingen, alsmede portretten van enkele zangers die aan dit project meedoen.
Jeroen Boerema heeft al die foto's gemaakt met een Canon EOS 5D digitale camera. Meer van en over deze kunstenaar is te vinden op diens eigen website.

Geen opmerkingen: